Hiphei ja surullinen hiihtoloma. Surun aiheuttaa ilma, joka ei ole lähelläkään sitä mitä hiihtolomalla voisi kuvitella. On myös suurempi suru...

Eilen kuoli hyvin rakas kissa. Muistan kun tämä kissa syntyi. Olin jotain 5 vuotta. Ei tiedetty että meidän kissa on raskaana. ja yhtäkkiä meillä oli kaks kissaa. Meille syntyi Murre. 

Murre oli pöhkö kissa. Kerran Murre raapas mua silmään ja sen seurauksena vetelin silmälappu silmässä. Myöhemmin optikko on kysellyt, että mikä arpi sulla on tossa silmässä... Kerran Murre jäi auton töytäisemäksi. Ilmeisesti pelästyi niin että katosi toviksi. Luultiin jo että on sattunut jotain pahaa, mutta tulihan se Murre kotiin takaisin. 

Murre eli elämänsä vapaana. Ja se onkin ehkä hänen pitkän ikänsä syy. 

Eilen kuitenkin menetimme hänet. Lähdimme isäpuoleni kanssa kiireellä eläinlääkäriin, kun Murren takajalat eivät toimineet ja hengittäminen näytti hankalalta. Ensimmäinen eläinlääkärimesta oli aivan paska. Menin sinne kissa sylissäni, itkin ja kerroin oireet. Ei heillä ollut aikoja. Toisessa paikkaa ei myöskään ollut aikoja, mutta kun eläinlääkäri kertoi mulle mitä se saattaisi olla ja sanoi sellaisessa ennusteen olevan todella huono, lähes lyyhistyin lattialle itkemään. Siellä meidät otettiin vastaan. vaikka joku koira odotti vuoroaan. 

Lääkäri tutki Murren, ja sanoi että se oli juuri sitä mitä hän arvelikin. Veritulppa. Murrella ei ollut jaloissa enää verenkiertoa, Oli kaksi vaihtoehtoa: toinen oli se että hoidetaan sairaalassa, koitetaan liuottaa tulppa pois, mutta tulpan uusiutuminen on 90% varmaa. Toinen vaihtoehto. Eutanasia. Kun kyse oli 20-vuotiaasta kissasta, oli selvää että menetämme hänet. En voinut muuta kuin itkeä.

Pidin Murrea sylissä, kun hänet rauhoitettiin. Katsoin kun rakas kissani kuoli. Silitin ja itkin. 

Kannoin lääkäristä pois rakkaan kuolleen kissan. 

Pahinta oli nähdä se kaikki. Kun kissa kärsii ja kuolee. En kadu että olin paikalla. Pelkään vain etten koskaan unohda sitä näkyä. 

Olin paikalla kun hän syntyi, elin hänen kanssaan pitkään ja olin paikalla kun hän kuoli.

Hyviä muistoja on paljon, toivon vain pääseväni näistä viimeisistä. 

Murre on nyt haudattu Leo-kilpikonnan viereen. 

Rakas Murreni.